Jotain piristävää on keksittävä ja mikäpä voisi olla parempaa kuin suklaa. Tai kakku. Tai suklaamousse. Tai...
Suklaamoussekakku. 😍
250g suklaata (löysin kaapista erilaisia tummien levyjen jämiä. sinne vaan!)
80g voita
4 liivatelehteä
2 kananmunaa
1dl sokeria (laitoin 2dl, koska 80% tummaa suklaata)
2dl kermaaa
1tl vaniljasokeria
Suklaaganache.
150g suklaata
1dl kermaa
Tee näin:
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Ota suklaalevystä 4 palaa koristelua varten erilleen. Sulata loput suklaasta varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Vaahdota vielä kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Sulata voi.
Sekoita sulanut suklaa muna-sokerivaahtoon. Yhdistä seokseen myös sulatettu voi ja kermavaahto. Kuumenna 2 rkl vettä, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Lisää hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte 20 cm leveään vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Ei tässäny keritty odotteleen ganachen kovettumista pursotukseen joten levitin sen vaan päälle ja laitoin vielä suklaahakkelukset sekä kaapista löytyneen Wiener Nougat -rouheen loput.
Saa ajatukset edes hetkeksi muualle! 😀
On todella tuhtia kakkua, pieni pala riittää ahdistukseen! Tänään tulee taas etsijäkoira antamaan edes suuntaa missä pikkuinen pörriäinen menee. Kädet ristiin!
On todella tuhtia kakkua, pieni pala riittää ahdistukseen! Tänään tulee taas etsijäkoira antamaan edes suuntaa missä pikkuinen pörriäinen menee. Kädet ristiin!
Resepti on Fazerin sinisen hetken suklaamoussekakku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti