perjantai 22. tammikuuta 2016

Muistelmia.Lapsuuden kodista jäänyt parhaiten mieleen suuret ikkunat, korkea olohuone, Artekin kalusteet ja peikonlehti. Niitä oli useitakin, hirmuisen suuria ja minä kuvittelin olevani sademetsässä kun rakensin niiden alle majoja. Mun tehtävä (mieluinen sellainen) oli hoitaa noita jättimäisiä puskia. Silloin tällöin pesin yksitellen jokaisen lehden. Ja toki myös kiillotin ne, banaanin kuorella! Suihkuttelin niitä usein ja äiti luuttusi vettä parketeilta..
Nuo kasvit oli kuin perhettä, mukana leikeissä. Noista ajoista on jo ainakin kaksikymmentä vuotta mutta tänään palasin hetkeksi takaisin lapsuuden huolettomiin päiviin kun pakkasin meidän uutta perheenjäsentä Bauhaussin tiskillä. Siinä se nyt on. Oma peikkolapsi! <3 

Oliko teidän lapsuudessa tai myöhemmin näitä nyt taas niin trendikkäitä isolehtisiä ystäviä?

Mukavaa viikonloppua! -annica-

P.S. Peikko valtasi sohvapöydän, imeisesti pakko hankkia uusi soffan eteen... ;)

4 kommenttia:

 1. Oi, sain heti kiinni lapsuudenkotisi tunnelmasta! Minullakin on kasveihin liittyviä lapsuusmuistoja, yksi niistä on todella suuri kirjovehka isovanhemmillani. Se kasvoi aina kattoon saakka ja sitten se katkaistiin, pätkittiin ja juurruteituista pistokkaista tuli uusia vehkoja puolellel suvulle. Jokunen vuosi meni, ja kohta vehka ulottui taas kattoon! Tuo sama vehka asuu nykyään meillä, isovanhempani halusivat lahjoittaa sen tänne meidän uuteen taloon jossa katto on korkeammalla ja sillä on enemmän tilaa kurotella taivaisiin. Minusta kiva juttu ja muista tosiaan leikkineeni sen juurella jo lapsena :-) Peikonlehtikin on tosi kaunis, itsellänikin on nykyään yksi joka on tosin vielä aika pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi mikä tarina! Ihana! Meillä kans korkee olkkari ja siellä peikkojen lisäksi fiikuksia ja ne oli ihan kattoon asti. Ihania puita!
   Porukoilla on nykyäänkin iso, ainakin yli parimetrinen kirjovehka joka on tullut joltakulta asiakkaalta joka meinasi viskata sen menemään! :( Siellä se kasvaa ja viihtyy oikein mukavasti. Kiva kuulla, että siitä voi ottaa pistokkaita! Taidampa nappaista ensi kerralla meillekkin vehkavauvan! Kiitos!! :)

   Poista
 2. Ompa kivoja viherkasveja. Saman teeman ympärillä olen pyörinyt viimeviikkoina. Meillä ei ole toistaiseksi ollut yhtään viherkasvia, mutta nyt tekisi niitä mieli hankkia. Tänään mukaani lähti yksi pieni... :) Aloitin blogini kirjoittamisen myös alkuvuonna, tervetuloa poikkeamaan! :)

  VastaaPoista
 3. Ompa kivoja viherkasveja. Saman teeman ympärillä olen pyörinyt viimeviikkoina. Meillä ei ole toistaiseksi ollut yhtään viherkasvia, mutta nyt tekisi niitä mieli hankkia. Tänään mukaani lähti yksi pieni... :) Aloitin blogini kirjoittamisen myös alkuvuonna, tervetuloa poikkeamaan! :)

  VastaaPoista